Centar borilačkih veština „Samuraji“

Centar borilačkih veština „Samuraji“ je škola borenja koja ima za cilj da svoje polaznike nauči samodisciplini, poštovanju sebe i drugih, i marljivom radu kroz vežbanje karatea i tekvondoa.  To podrazumeva ljudskost iznad svega. Vaspitavanje, obrazovanje i učenje su suština našeg rada. Naš moto je: “Budite bolji od sebe, ne od drugih. Takmičite se sa samim sobom, ne sa drugima”.

U Centru borilačkih veština „Samuraji“ se neguje specifičan stari okinavljanski karate stil poznat kao Goju-Ryu. Karate je jedan od najpopularnijih i najmasovnijih sportova na svetu u okviru koga Goju-Ryu zauzima posebno mesto kao stari, i duhovno i telesno, zaokruženi sistem vežbanja i borenja, ujedno i jedan od najkompletnijih, jer obuhvata i tehnike džiu-džice, džudoa, aikidoa i kendoa.

Glavni trener u školi je naš dragi sensei Andrija, diplomac Visoke škole za sport, koji se uspešno bavi karateom već više od 25 godina, kako kao vežbač i takmičar, tako i kao trener. Njegovi najveći takmičarski uspesi uključuju  srebrnu medalju u borbama pojedinačno na Prvenstvu Beograda i zlatnu medalju u borbama pojedinačno na Evropskom Kupu. Za svoj najveći trenerski uspeh smatra generacije mladih ljudi koji prolazeći kroz sve nivoe njegove karate škole iz iste izlaze kao odgovorni, samosvesni i obzirni ljudi.

Treninzi Centra borilačkih veština „Samuraji“ se održavaju na više lokacija na opštinama Voždovac (kod T.C. Stadion), Savski venac i Stari grad od ponedeljka do petka, i naš tim trenera i vežbača se raduje novim polaznicima koji su dobrodošli da nam se priključe tokom cele godine.