Sportska igraonica

Header lat

pesnicaZA SVE NAJMANjE DA KADA PORASTU VEC ZNAJU: smile __DA PRAVILNO DIŠU!
smile _____________SEDE!
smile ____________STOJE!
smile ___________HODAJU!
smile ____________SKAČU!
smile _____________VIČU!
pesnica DA BI SE LEPO IGRALI I SMEJALI, DRUŽILI I RADOVALI VEŽBANjU, I NA KRAJU OTIŠLI KUĆI ZADOVOLjNIJI NEGO KADA SU DOŠLI KOD NAS U GOSTE…
pesnica DA SE BEZ POJASEVA I TAKMIČENjA PRIPREME ZA VELIKI SVET KARATEA I TEKVONDOA, KROZ KARATE I TEKVONDO ŠKOLICU (ZA KLINCE I KLINCEZE OD 7-10 GODINA)
MESTO I VREME ZA DRUŽENjE:
S.C.“ŠUMICE”
SREDA, PETAK
OD 17:30 DO 18:00 ČASOVA
TEL: 2495-190; MOB: 063/241-645
EDUKATOR
BOGATINOVSKI ZLATKO
DIPL. SPORTSKI PSIHOLOG
DIPL. VIŠI KARATE TRENER

Sportska igraonica „MALI RONIN“  je funkcionalan i bazični deo Škole borenja „RONIN“ kojom uvodimo klince i klinceze predškolskog uzrasta od 4 do 6 godina u vrlo važan svet telesnog vežbanja. Ova svojevrsna školica „sportskih“ veština ima za cilj potporu pravilnom rastu i razvoju dece kroz razne igre, elemente mnogih sportova i muziku.

Cilj nam je razvoj psiho-motornih sposobnosti, socijalizacija (da ne budu „mali Robinzoni“ i samo takmaci drugima, već pre svega DRUGARI  I  DRUGARICE), stvaranje radnih navika, i prevencija ali i korekcija posturalnih deformiteta (tzv.“loše držanje“) i deformiteta stopala (preko 90% gradske dece ima tzv.“ravne tabane“).

Igra je suštinska dečja aktivnost kroz koju spoznaju svet oko sebe. Namera nam je da kroz igranje sa nama deca osete potrebu za što više kretnji, ali smislenih i da ih time usmerimo generalno ka sportu, kao specifičnom obliku ljudskog delanja i samoostvarivanja.

Telesno vežbanje koje podrazumeva učenje osnovnih znanja i tehnika bazičnih sportova (atletika, gimnastika), igara sa loptom (fudbal, košarka, odbojka, rukomet) i borilačkih sportova, omogućiće svakom detetu da iskaže svoje sklonosti, sa našom željom da, pre svega, uđu u svet  karatea i tekvondoa.

Naš program obuhvata osnovne motoričke radnje (sedenje, puzanje, stajanje, hodanje, trčanje, skakanje, penjanje, spuštanje, provlačenje, bacanje hvatanje i guranje predmeta, kao i vežbe za održavanje ravnoteže). Na žalost, sve veća neaktivnost dece, kao posledica tzv.“sedalačkog načina života“,često zahteva korekciju ovih radnji vežbama iz kineziterapije. Korektivna gimnastika u našoj igraonici podrazumeva da se preventivne vežbe koje sprečavaju ili ispravljaju deformitete izvode uz igru i zabavu.

Igramo se, družimo, učimo i vežbamo – uz osmeh.