Zašto Gođu-Rju?

medvedici medvedici

Šta je Gođu-Rju karate i zašto baš Gođu-Rju karate?

Koreni karatea dosežu 3000 godina unazad u Kini. U VII veku naše ere Okinava upoznaje Kineske borilačke veštine. Konačno, u XIX veku karate, u okviru kojeg postoji Gođu-Rju stil, biva prenet u Japan odakle se kao Japanska borilačka veština širi po čitavom svetu. U Jugoslaviju stiže 60-ih godina XX veka. Danas karate vežba preko 60 miliona ljudi u svim državama na svetu, a kod nas oko 200 hiljada.

 

Ako ste mladi, ili se tako osećate, Gođu-Rju karate je pravo telesno vežbanje (rekreacija), veština i sport za Vas. Vežbaju ga svi od 7 do 107 godina. Trenirajući Gođu-Rju karate obogatićete i oplemeniti svoju dušu.

 

Razvićete samopouzdanje, samodisciplinu, koncentraciju, viteštvo i borbenost kao veoma vredne sposobnosti u životu. Dobar Gođu-Rju karatista  =  dobar i uspešan čovek.

 

Ankete kazuju da od svih koji su bar 3 godine vežbali Gođu-Rju karate 95% nisu pušači, 98% ne konzumira alkohol, a o narkomaniji da i ne govorimo. Ostali oblici socijalne patologije su takođe strani Gođu-Rju karatistima. Redovno vežbajući vodite računa o mentalnom zdravlju, zdravom telu i dobrom izgledu.

 

To što karate, a time i Gođu-Rju, spadaju u najpopularnije veštine i sportove sveta za Vas znači da možete da postanete član jedne velike porodice koja razvija kolektivni duh. Treba da znate i to da sa Vama i u Vašoj sredini žive i treniraju evropski i svetski prvaci sa kojima rade jedni od najboljih trenera u Evropi i Svetu.

 

Eto… TO JE GOĐU-RJU KARATE I ZATO BAŠ GOĐU-RJU KARATE!