Goju-Ryu Karate Savez Srbije

Pojava Goju-Ryu Karate-Do-a kao posebnog i originalnog načina vežbanja karatea u Beogradu, Srbiji i Jugoslaviji vezana je za ime prof. Ilić Sretena, nosioca crnog pojasa II Dan. Ilićev učitelj, prof. Ogawa dolazi na prvi seminar u Beograd 1974. godine.

Tijesno, Crikvenica, Makarska, Rab, Plitvice, Titova Korenica, Zagreb, Nova Gradiška, Aranđelovac, Topola i Beograd nekoliko puta, su mesta održavanja stručnih seminara o Goju-Ryu Karate stilu. Godine 1991. u Herceg Novom, prof. Ogawa drži poslednji seminar u Jugoslaviji.

Od 1991. godine nastaje petogodisnje zatišje u organizovanju seminara, ali se istovremeno stvara nova generacija Goju-Ryu karatista. Treneri Centra borilačkih veština “Samuraji” Aleksandar i Andrija decembra 1988. godine počinju da vežbaju Goju-Ryu Karate, i u godinama koje dolaze, ostvaruju zavidne sportske rezultate i postaju treneri Goju-Ryu Karate Saveza.

Goju-Ryu Karate Savez Jugoslavije se osniva 1995. godine. Sa promenom naziva države 2003. godine Savez menja naziv u Goju-Ryu Karate Savez Srbije i Crne Gore. Goju-Ryu Karate Savez Srbije se osniva 2005. godine.

Goju-Ryu Karate Savez Srbije je kao organizacija član Japanske Karate Federacije za Goju-Ryu stil (J.K.F. Goju-Kai). Goju-Ryu Karate Savez Srbije je pravni naslednik Goju-Ryu Karate Saveza Jugoslavije koji je pod nazivom J.K.F. Goju-Kai Yugoslavia primljen u članstvo J.K.F. Goju-Kai 29.03.1998. godine.

 

 

Sertifikat